tirsdag 8. februar 2011

Balanse mellom kropp, sjel og sinn.

Skuldrene er helt oppe ved ørene, du puster overfladisk. Føler du deg stresset, men vet ikke helt hvorfor?

Kjenner du deg igjen? Da er kroppen din helt sikkert full av stresshormoner. At stress over lang tid kan føre til sykdom er de fleste faglige miljøer enige om. Hvordan kan vi senke stresshormonene i kroppen og dermed også holde oss friske?  Det finnes mange måter, men jeg har lyst å sette fokus på en metode som jeg vet har hjulpet mange, inkludert meg selv. I dag vil jeg slå et slag for Yoga.

Yoga betyr balanse/ forening og er ment for å skape balanse mellom kropp, sjel og sinn. Det finnes utallige retninger innen Yoga, noen er kraftfulle med store bevegelser, andre er rolige og fokuserer mer på meditasjon. Medisinsk yoga, hotyoga, poweryoga, holistisk yoga, energiyoga og klassisk yoga er bare noen av begrepene som brukes. Felles for de alle er at pusten er sentral. Det finnes flere yogaskoler i Oslo som tilbyr en eller flere av disse retningene. Det gjelder å finne den som passer til akkurat deg.

I løpet av en dag skal vi utallige ganger prestere. På jobb, hjemme, på trening etc. Tenk deg å ha en time for deg selv hvor du ikke skal gjøre noe annet enn å puste. Hvor du skal kjenne etter hvordan du har det, senke nivået av stresshormoner, øke blodsirkulasjonen og løsne på spenninger i kroppen. Høres deilig ut, eller hva?
På Skullerud sportsenter er det en yogatime på mandag formiddag med Anita. Den er tilrettelagt for Godt voksne, men det er ingen nedre aldersgrense for å være med. Øvelsene er tilpasset slik at du kan gjøre de så utfordrende som du selv måtte ønske. Denne timen synes jeg er fantastisk og anbefaler den til alle som har mulighet for å være med på.

Hvis du vil lære mere om stresshormoner (spes. kortisol) kan du lese linken under.

http://smlier.blogspot.com/2011/01/det-irriterende-og-farlige-magefettet.html

For deg som vil lære mer om Yoga er kanskje disse linkene interessante

http://yoga.iloveindia.com/what-yoga.html

http://www.osloyoga.no/ps/page.aspx?id=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar